Arhiva vijestiArhiva svih novosti i aktualnosti

 
27. 12. 2017. Čarolija darivanja
 
27. 12. 2017. Zimski minimalizam u srebru
 
27. 12. 2017. Efekt krutog nakita
 
27. 11. 2017. Srebrna nebeska bajka
 
01. 11. 2017. Kolekcija srebrnih burmi
 
01. 06. 2017. Proljeće u cirkonima
 
31. 05. 2017. Srebrni sjaj tradicije
 

Hrvatski tradicijski nakit sve popularniji
Objavljeno: 04. 08. 2017.

 

Tradicijski nakit izrađen od zlata i srebra ovoga je ljeta posebno tražen među domaćim i inozemnim turistima, a među mnoštvom modnih dodataka oblikovanih u skladu s hrvatskom kulturno – povijesnom i etnografskom baštinom naušnice su prve na listi, te svojom ljepotom polako ali sigurno osvajaju domaća i inozemna tržišta.

Među tradicijskim naušnicama najpoznatije su one iz linije botuni, koju je još 2007. Hrvatska turistička zajednica proglasila najoriginalnijim hrvatskim suvenirom. Uz njih su najpopularnije konavoske naušnice verižice koje se vežu za dubrovačko područje gdje su bile prve na popisu predmeta kojima su mladići prigodom ženidbe darivali svoju odabranicu. Nebrojeno mnogo izvedbi popularnih naušnica rećina s dodacima poput koralja i bisera danas u Dalmaciji možemo vidjeti na svakom koraku, a upravo one slove za najljepše tradicijske ukrase naše zemlje.  Izrađujemo i naušnice bribirske kneginje izrađene prema originalu iz 10. stoljeća, pronađene kraj tvrđave Bribir, sjedišta hrvatskih knezova i banova Šubića.  Prema splitskom prstenu iz 18. stoljeća izrađujemo naušnice s koraljima i biserima koje neodoljivo podsjećaju na cvijet od čipke. Visoku povijesnu vrijednost nose i naušnice Dalmatinski cvjetići izrađene prema primjerku nastalom tehnikama filigrana i iskucavanja - jedinstvenim spojem dviju tradicionalnih metoda izrade nakita. Među novim izvedbama naših majstora temeljenim na odrednicama hrvatske kulture su Šibenske rozete i Dalmatinke, naušnice inspirirane katedralom Sv. Jakova – najznačajnijim graditeljskim ostvarenjem 15. i 16. stoljeća u Hrvatskoj i simbolom stvaralačke snage našeg naroda.

Argentum - tradicijski nakit Argentum - tradicijski nakit Argentum - tradicijski nakit Argentum - tradicijski nakit Argentum - tradicijski nakit

Na artiklima su istaknute redovne cijene, a na koje se obračunavaju aktualne pogodnosti u poslovnicama.

 

Gdje nas možeš naći

Vaš Argentum

 
 
Pregledano: 42903 puta