Arhiva vijestiArhiva svih novosti i aktualnosti

 

ARGENTUM VODIČ: Kako odabrati idealne naušnice!
Objavljeno: 18. 09. 2014.

 

Iako većina žena odluku o tome koji nakit odabrati bazira isključivo na temelju njegove ljepote, teksture ili cijene  postoji nekoliko stilskih pravila kojih – ako se držimo – mogu dovesti do toga da u konačnici izgledate još ljepše i blistavije.

Koja su to pravila u našem najnovijem video uratku objasnila je poznata modna savjetnica Alma Premerl Zoko. U izuzetno zanimljivoj i poučnom video vodiču za početak možete saznati kakve srebrne naušnice idealno pristaju vašem obliku lica, boji puti, kose i očiju.

„Baš kao što dobar automobil, savršene cipele ili torbica odražavaju naš stil to isto čine i mali modni začini koje rado nosimo oko vrata, ruku ili na ušima“, objasnila je Alma. Prema njezinim riječima, duljina naušnica ovisi o tome dokle seže linija brade i one ne bi trebale biti duže od toga, a koji oblik naušnica odabrati ovisit će o obliku lica među kojima su četiri osnovna tipa: ovalno, četvrtasto, okruglo  i trokutasto.

„Ovalnom obliku lica pristaju apsolutno sve vrste srebrnih naušnica i osobe takvog lica ne moraju brinuti da će pogriješiti pri kupnji te mogu dati svojoj mašti na volju. S druge strane, osobe četvrtastog oblika lica koje karakterizira jaka čeona kost i izražene vilica te brada trebale bi birati duguljaste naušnice  koje će dojam njihovog gornjeg dijela tijela učiniti elegantnijim. Osobe trokutastog oblika lica koje karakterizira jaka čeona kost sa uskom, najčešće dominantnom, bradom trebaju birati suptilne naušnice koje ublažavaju stroge crte lica, a zbog čega su na takvim naušnicama poželjni nježni motivi poput cvijeća, leptirića ili perlica. Žene okruglog oblica lica, nažalost, često izgledaju deblje nego što to jesu, a to će lako spriječiti ispravnim odabirom naušnica koje izduljuju lice ili stiliziranim alkicama koje samo naglašavaju oblik njihovih ušiju“, kaže Alma.

Što se odabira boje naušnica tiče to će najviše ovisiti o boji puti, kose i očiju, a kako su Hrvatice najčešće plavuše svijetle boje puti i svijetlih očiju ili brinete tamnije boje puti i tamnijih očiju vrijede dva najčešća pravila.

„Plavušama svijetle boje puti i svijetlih očiju najbolje pristaje srebrni nakit koji može biti ukrašen kamenčićima određenog izbora boja. U ljetnoj sezoni zbog toga savjetujem nošenje tirkiznih nizova ali mogu nositi i srebrni nakit u ljubičastim i tamno zelenim varijantama. Brinete tamnije puti i tamnijih očiju trebaju birati nakit koji je pozlaćen kako bi do izražaja najbolje došla njihova put. Takav nakit može biti ukrašen detaljima u nijansama bakra i u svim nijansama zelene ili žute“, objasnila je Alma te  za kraj dodala: „Često me pitaju kome pristaje pobakreni srebrni nakit. Odgovor je svima onima koji žele modno eksperimentirati jer u sezoni kada se nosi ili zlato ili srebro upravo pobakreni nakit pomiruje to dvoje!“

I naravno,  ne zaboravite  - svatko od Vas je poseban i njeguje vlastiti stil pa neka Vam navedeni savjeti posluže samo kao stilski orijentir koji može olakšati odabir pravog srebrnog nakita.

Odabir naušnica

 
 
Pregledano: 9863 puta