PONUDAIzaberite nešto za sebe ili druge

 

Otkup zlata i srebra
u svim našim poslovnicama

 

U čak 49 poslovnica diljem Hrvatske s natpisom ARGENTUM, svoje ZLATO i SREBRO možete prodati po najpovoljnijoj cijeni u regiji.

Što otkupljujemo?

lom zlato i srebro
zlatni i srebrni nakit (stari ili novi)
zubno zlato
zlatnici i dukati
srebrnjaci
zlatni i srebrni satovi
Pozlaćene predmete i pribor za jelo ne otkupljujemo.

Educirani djelatnici postupak procjene zlata i isplatu gotovine na licu mjesta izvršavaju u samo nekoliko minuta. Zlatni i srebrni predmeti testiraju se putem posebne tekućine koja ne oštećuje predmet, a nakon što se utvrdi njegova vrijednost isplata gotovine slijedi odmah.

"Najpovoljniju ponudu ćete dobiti ukoliko želite zamijeniti stari nakit za novi artikl iz naše kolekcije!

TESTIRANJE ZLATA KOD OTKUPA

Postupak određivanja kvalitete od koje je pojedini zlatni predmet izrađen traje vrlo kratko, a radi se pomoću seta kiselina za provjeru 8, 14, 18 i 21,6 karatnog zlata. Osoba koja provjerava kvalitetu predmeta na keramičkoj ili staklenoj pločici "zagrebati" će predmetom i ostavit trag te po tom tragu nanijeti određenu kiselinu. Primjerice, ako se provjerava kvaliteta navodno 14 karatnog zlata na trag se nanosi kiselina za 14 karatno zlato, a pritom se trag ne smije izbrisati već može samo malo promijeniti boju. U slučaju da trag nestaje riječ je o manje kvalitetnom zlatnom predmetu te se testira s manjom kiselinom. U setu se nalazi i kiselina za testiranje srebra, a tada ostaje crveni trag. U slučaju većih predmeta nije dovoljno testirati trag već je dio predmeta potrebno zagrebati i na to mjesto plasirati kiselinu. Ako se kiselina počne pjeniti i mijenjati boju pokušava se s drugom kiselinom za manje karatno zlato, a ukoliko se i najmanja kiselina pjeni i zeleni onda predmet nije od zlata.

POSLOVNICE

TESTIRANJE SREBRA KOD OTKUPA

Postupak određivanja kvalitete od koje je pojedini srebrni predmet izrađen traje vrlo kratko, a radi se pomoću posebne tekućine. Osoba koja provjerava kvalitetu predmeta na keramičkoj ili staklenoj pločici "zagrebati" će predmetom i ostavit trag te po tom tragu nanijeti tekućinu za provjeru. Ako je zaista riječ o srebrnom predmetu nakon nanošenja testne tekućine mora ostati crveni trag. U slučaju većih predmeta nije dovoljno testirati trag već je dio predmeta potrebno zagrebati i na to mjesto plasirati testnu tekućinu. Ako se tekućina počne pjeniti i mijenjati boju vjerojanto je riječ o predmetu koji nije od srebra, što je posebno čest slučaj kod starinskih pribora za jelo poput vrčeva, žlica, vilica, čaša, tanjura i sl. Prilikom otkupa ili zamjene srebra za zlato nije bitno da li je predmet oštećen jer se isti dalje ne prodaje kao nakit - jedino je važno odrediti njegovu finoću kako bi se po aktualnom cjeniku utvrdila njegova otkupna vrijednost.

POSLOVNICE